Онлайн среща на Телематик Интерактив България АД с инвеститори (видео)

Телематик Интерактив България АД проведе онлайн среща с инвеститори на 6 юни 2023 г., на която представи финансовите резултати за тримесечието, както и текущите проекти на дружеството.

От линка можете да видите видеозапис на срещата.

Представената презентация можете да свалите от тук.

Заради възникнал технически проблем, чатът по време на срещата не работеше затова публикуваме отговорите на Вашите въпроси, зададени на мейла на дружеството след събитието.

1. Относно стартиране на софт тестове в Перу. Кога се очаква да приключат и да стартира реалната работа с клиенти.  Следващо тримесечие или от новата година? На колко време планирате да оповестявате резултати конкретно за бизнеса в Перу?

  • Предвиждаме тестовият период да продължи няколко месеца и да започнем реална дейност есента. Обявяването на резултатите ще се извършва заедно с обявяването на тримесечните консолидирани отчети.

2. По отношение на листването на компанията на борсата във Франкфурт. Още ли стои на дневен ред и ако е така, за кога се планира?

  • В началото на годината сключихме договор с местен германски партньор, който ни съдейства за популяризирането на емисията. Работим и по покриването на изискванията на фондовата борса. Очакванията ни за листването са за следващата година.

3. Смятате ли да възобновите добрата практика с публикуване на месечни резултати, която беше спряна през есента на миналата година?

  • Да, обмисляме да възобновим тази практика.

4. Смятате ли, че спонсорският договор с Левски е полезен за компанията и акционерите й, имайки предвид негативното отношение на част от феновете към спонсора? Има ли според мениджмънта репутационни щети от създалата се ситуация във ПФК „Левски“ покрай напускането на Мъри и ако да – какво ще предприемете, за да ги неутрализирате?

  • Както се наблюдава от положителните финансови резултати до момента, не отчитаме отрицателно влияние върху компанията. Смятаме, че спонсорският договор с ПФК „Левски“ е изгоден за Телематик Интерактив България АД и носи дългосрочни ползи. Бихме искали да уточним, че взаимоотношенията между дружеството и ПФК „Левски“ са ограничени единствено до спонсорския договор. В медийната среда се наложи обобщеното название Палмс Бет, което включва и други свързани компании с различни договорни взаимоотношения с футболния клуб. Това не касае финансовите резултати на Телематик Интерактив България АД.