Телематик Интерактив България АД подкрепя „Българската Коледа“

За поредна година Телематик Интерактив България АД подкрепя благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президентството на Република България.

Тазгодишния слоган на инициатива е „Да дарим надежда на дете в беда“ и е насочена към осигуряването на съвременна апаратура за прецизна диагностика, лечение и следоперативна терапия за болници с клиники и отделения по Детска хирургия. Благодарение на нея ще могат да се извършват по-прецизни и по-безопасни операции, както и да се предостави по-качествена следоперативна грижа.

„С радост и чувство за отговорност за втора поредна година избираме да подкрепим „Българската Коледа“. За нас е привилегия да участваме в кауза, която ни обединява около една толкова благородна инициатива“, каза Мило Борисов, краен собственик на Телематик Интерактив България АД.

През 2023 годината инициативата набра дарения в размер на 3 530 000 лева, от които 1 228 337, 09 лв. бяха разпределени за 586 деца, а 2 283 576, 00 лв. бяха отделени за дарения и медицинска апаратура на 26 лечебни заведения от цялата страна.