Телематик Интерактив е партньор на наградите „Аскеер“ 2023

„Телематик Интерактив“ е сред основните партньори на Фондация „Академия Аскеер“, която ще отличи най-заслужилите личности от театралното изкуство през изминалия сезон. Тазгодишната церемония ще се проведе в театър „Българска армия“ на 24 май и ще бъде посветена на 200-годишнината от рождението на възрожденския общественик Найден Геров. Подкрепата на компанията е част от стратегията на „Телематик Интерактив“ активно да насърчава културни инициативи в страната.

Крайни собственици на мажоритарния акционер Мило Борисов и Роси МакКий изразиха вълнението си за предстоящото награждаване. „Наградите „Аскеер“ са едно от най-големите културни събития в страната. Церемонията на 24 май е моментът, в който трудът и усилията на българските артисти биват отбелязани и оценени. За нас от „Телематик Интерактив“ е огромна привилегия да подкрепим събитието и да дадем своя принос в честването на театралното изкуство“, заяви г-н Мило Борисов.

През годините първата публична българска компания от игралния сектор се е включвала в редица благотворителни инициативи и е оказвала съдействие на десетки спортисти и артисти.

„Гордеем се с факта, че ще партнираме на церемонията, която е посветена на годишнината от рождението на такава светла личност като Найден Геров. Надсловът на тазгодишните награди е „Денят на големите учители“ и това ще е повод за всички победили да изкажат благодарностите си към хората, които са им помогнали със знания и опит по пътя към отличията. Радваме се, че с подкрепата си можем да участваме в толкова стойностни и значими инициативи“, обясни Роси МакКий.

Единадесетте категории на „Аскеер 2023” включват повече от 90 представления с осъществена премиера от 1 май 2022 г. до 30 април 2023 г. Отличията ще бъдат връчени за 32-ри път от създаването си.

Георги Къркеланов, директор на Фондация „Академия Аскеер“, обясни, че и тази година церемонията е изключително специална. „Признателни сме на нашите партньори, които ни оказват съдействие в продължаването на традицията за връчването на най-старите театрални награди в България“, каза той.