Телематик Интерактив организира почистване на Западен парк за деня на околната среда

 „Телематик Интерактив България АД“ затвърждава своята позиция на компания с устойчиви екологични практики като организира частично почистване на Западен парк. Инициативата ще се осъществи на 5 юни, когато е Световният ден на околната среда. Екипът на компанията ще събере пластмасови отпадъци в района на парка от страната на бул. Сливница.

На всеки участник ще му бъдат раздадени екип, био ръкавици и био разградим торби за отпадъци, осигурени от компанията. Инициативата ще продължи до обед и ще обхване възможно най-много площи от територията на парка.

„Много съществена част от нашата дейност е фокусирана върху участието ни в общественополезни инициативи, които да насърчават отговорно поведение. За нас е привилегия да организираме такъв тип събитие и да дадем в своя принос в опазването на околната среда“, коментира Лъчезар Петров, изпълнителен директор на „Телематик Интерактив АД“.

Събитието е част от политиката за устойчивост на дружеството, която се развива в няколко направления, засягащи намаляването на въглеродния отпечатък, активна подкрепа на български спортисти, здравеопазване, отговорна игра и различни културни инициативи.