„Телематик Интерактив“ подкрепи изложението „Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица

„Телематик Интерактив“ подкрепи блестящите технологични проекти, представени на седмото издание на националното изложение „Младежко техническо творчество”, което се проведе на 9 и 10 ноември в Спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране на иновативни проекти, разработени от младите хора в България, за да се засили връзката професионално образование – бизнес.

Първата награда от изложението „Младежко техническо творчество“ получи възпитаникът на Математическата гимназия в Пловдив Стоян Ганчев. Победителят разработва медицински софтуер и успя да впечатли изключително много експертното жури и организаторите.

Отличията, включващи плакет,  диплома и премия от 1000 лв., бяха връчени от Роси МакКий, краен собственик на мажоритарния акционер на „Телематик Интерактив“, кмета на община Горна Оряховица Николай Рашков, инж. Владимир Григоров, и директора на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

„Истински повод за гордост е да видиш толкова много млади таланти, събрани тук от всички краища на България. Ние вярваме, че е важно бизнесът да насочи усилията си към осигуряване на подкрепа за талантливите български младежи и да им предоставим повече възможности за професионално развитие в страната“, споделя Роси МакКий, краен собственик на мажоритарния акционер на „Телематик Интерактив“.

Общо 47 проекта на 170 участници бяха представени на изложението, като сред най-интересни за публиката бяха обувки с пиезо генератор и водно-електрическа турбина, представени от екипите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, както и ретро кътът, където бе изложена техника от миналото.