„Телематик Интерактив“ представи историята на успеха си пред бизнеса

Вдъхновяващата история на „Телематик Интерактив“ и стратегията на успеха на компанията беше представена на специална среща, организирана от Български форум на бизнес лидерите в рамките на инициативата им Meet BBLF Success. „Целта ни е да покажем пътя към успеха на компаниите и тяхната устойчива политика, която се отразява върху цялата общност“, обясниха от форума.

Събитието бе открито от Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, който даде трибуната на Роси МакКий, мажоритарен собственик на „Телематик Интерактив“. Г-жа МакКий представи пътя на дружеството и групата компании през годините, както и цялостната стратегия по отношение на социално-отговорните политики.

Обхватът на устойчивите политики на компанията е голям и покрива различни сегменти – спорт, култура и подпомагане на млади таланти в различни области на обществения живот. Роси МакКий уточни, че екипът на компанията е най-важен, защото е фундаментът за развитие и успехи.

„Показателен за нашата устойчивост е фактът, че екипът, с който създадохме „Телематик Интерактив България“, все още е част от дружеството и заедно продължаваме напред. Ние работим съвместно за постигане на общите цели, споделяме идеи, визии, знание и експертиза. Това е процес, в който всеки един човек допълва екипа със своята неповторима индивидуалност и професионализъм“, обясни тя.

Представянето на конкретните проекти по стратегията за устойчиви политики на компанията бе направено от Виолета Коруджиева, мениджър „Устойчиво развитие“, която обясни, че добре структурираната и замислена ESG стратегия помага на компанията да се развива още по-успешно, защото чрез нея се променят екологичните, социалните и управленските практики на дружеството, за да го направи по-устойчиво.

Пример за продуктивно и успешно партньорство в рамките на социално-отговорните политики на „Телематик Интерактив“ е дългосрочната работа с Българска федерация по художествена гимнастика, като детайли от съвместната дейност бе представена на събитието от председателя на Федерацията – Илиана Раева.

„Нашият екип е двигателят за въвеждането на политиките за устойчивост на ниво ежедневие, като за нас социалната отговорност не е просто куха фраза, а начин на мислене както и действие, което определено води и до подобряване на резултатите на компанията“, обобщи Роси Маккий.

Сред гостите на събитието бяха представители на Хаят Риджънси София, Хилтън, Кауфланд, България, Аларик, Прайс Уотърхаус Купърс, Инвестбанк и много други.