Телематик Интерактив с награда за млад български композитор

В търсене на таланта и в желанието да допринесе за развитието на българската култура и изкуство, Телематик Интерактив България АД подкрепи „Конкурса за млад български композитор“, който се провежда в момента. Първата публична компания от игралната индустрия в страната ще осигури наградния фонд за автора на музикалната творба, която е избрана за най-добра от публиката.
Конкурсът е организиран от продуцентска къща „Палмс Мюзик“ и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и е за прохождащи творци, които могат да участват с авторско произведение в стил джаз, филмова, театрала и класическа музика. Идеята на инициативата е чрез нея да се насърчи популяризирането на българската музика и да се помогне на творците да създават автентична музика.
„За нас е привилегия да се включим в тази инициатива и да съдействаме на българските музиканти в реализирането на мечтите им, като осигурим присъждането на специалното отличие „Награда на публиката“ на участника в конкурса, който събере най-много от гласовете на слушателите“, заяви Лъчезар Петров, изпълнителен директор и член на борда на директорите на Телематик Интерактив България АД.
Имената на победителите ще станат ясни по време на церемония на 27 октомври, когато се отбелязват 241 години от рождението на италианския композитор Николо Паганини.