„Телематик Интерактив“ участва в благотворителен търг

На 10-и октомври първата публична компания от игралната индустрия в страната се включи в благотворителен търг, организиран от Фондация „Реал Мадрид“. Целта на събитието бe събиране на средства за спортното училище във Видин, основано от фондацията през 2016 г. в партньорство с Фондация „Приятели на спорта“, и отварянето на още една школа в близост до София. Крайният собственик и мажоритарен акционер на „Телематик Интерактив“ – Мило Борисов присъства на благотворителната вечеря и се включи в благородната кампания.

По време на търга бяха представени ексклузивни артикули на испанския клуб с колекционерска стойност, за които присъстващите можеха да наддават. Сред уникалните артикули бяха факсимилие копие на менюто от вечерята, с която се основава УЕФА Шампионска лига през 1955 г., подписано от участниците на вечерята, и тениска на Реал Мадрид от сезон 2023/2024, подписана от играчите от първия отбор.

Събраните средства ще бъдат използвани за училището във Видин, което е насочено към интеграцията чрез спорт на деца в неравностойно положение, и за стартирането на сходен проект около столицата.

В инициативата се включиха представители на правителството, дипломатическия корпус, спортните среди и бизнеса. На търга присъстваше и легендарния нападател на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо, който заяви, че всички могат да допринесат за това футболния им образователен проект да продължи и в бъдеще.