„Телематик Интерактив“ на тиймбилдинг с пчели

Едва ли има някой, който да не знае защо пчелите са един от най-ценните биологични видове. И за да разберем какво означава да се грижиш за тях и за опазването им, екип на „Телематик Интерактив“ се потопи в света на хората, които са напълно отдадени на отглеждането им.  На специален тиймбилдинг в с. Горна Малина пчелари споделиха увлекателни разкази за същността на занаята им и приложението на всички полезни продукти, които се произвеждат благодарение на пчелите. Екипът стана свидетел отблизо на работата на трудолюбивите насекоми, както и научи интересни похвати за занаята на пчеларите.

„Когато се докоснем до природата, до процесите по производство на продукти, до онези, които са се посветили на тези дейности, разбираме какво всъщност стои зад фрази като опазване на биоразнообразието и изпълва с реален смисъл нашата стратегия, свързана с устойчивите политики,“ коментира Виолета Коруджиева, мениджър „Устойчиво развитие“ в компанията.

Тя допълни, че посещението на пчелините е част от по-голяма инициатива на „Телематик Интерактив“, която стартира в началото на тази година в партньорство с „Истински мед“. Компанията осинови два кошера с общо 120 000 пчели и пое ангажимент да финансира тяхното отглеждане, като част от усилията на компанията да подкрепя значими каузи в полза на обществото и природата.

През последните години „Телематик Интерактив“ активно инвестира в различни проекти и инициативи, като тази година фокусът е върху подкрепата на местните производители и обществени групи. Като част от „зелената“ политика на компанията през пролетта бяха организирани няколко базара съвместно с Фондация „Майко мила“, а в началото на юли се проведе фермерски базар пред офис сградата на „Телематик Интерактив“.