Телематик Интерактив разширява пазарно присъствие след успешни сделки

Телематик Интерактив България АД разширява присъствието си на чужди пазари посредством дъщерната си компания, доставчик на игрално съдържание, СиТи Интерактив ЕООД. Това стана възможно след финализирането на ключови сделки по време на най-голямото изложение на игралната индустрия ICE Totally Gaming, което се проведе в Лондон преди дни.

Компанията участва с щанд от 450 кв.м., на който представи иновативни продукти, съобразени с предпочитанията на различни пазари. По време на изложението бяха сключени сделки с компании, които са сред лидерите в индустрията. Това ще позволи да се разшири пазарният дял на СиТи Интерактив в територии, на които вече оперира, както и да стъпи в нови региони.

Сред значителните сделки е договорът с Playtech. Компанията е лидер в разработването на игрален софтуер и е основана през 1999 г. Приходите й за 2021 са 1,205 млрд. евро. Партньорството ще позволи значително увеличаване на пазарния дял на СиТи Интерактив ЕООД в Латинска Америка, основно на пазарите Перу, Мексико, Колумбия. Регионът е сред най-бързоразвиващите се и предлага огромни перспективи.

Постигнатите договорености за разширяване на сътрудничеството с Pariplay Ltd ще позволят на СиТи Интерактив ЕООД да се позиционира още по-стабилно в Източна и Централна Европа. Pariplay е сред най-големите компании, които през собствена платформа предлагат онлайн съдържание на водещи провайдъри към оператори. Компанията има интеграции със стотици онлайн казино оператори.

Сключена беше и сделка с водещия италиански онлайн оператор Betflag, която дава възможност на компанията да стъпи стабилно в страната. Огромният потенциал на италианския пазар, който има силни традиции в игралната индустрия, е сред причините да е приоритетен в бизнес плана на компанията за текущата година.

Финализирането на сделката с Admiral Serbia е ключов момент в разширяването на пазарния дял на компанията в съседната ни държава. Договорът отваря вратата на СиТи Интерактив ЕООД и към останалите пазари в Източна и Централна Европа, на които Admiral имат присъствие. Admiral e дъщерна на австрийската компания Novomatic, която е сред лидерите в игралната индустрия по света с 1,8 млрд. евро приходи за 2021 г.