Телематик Интерактив се включи в учредяването на ESG комитет към КРИБ

Телематик Интерактив се включи в учредяването на ESG комитет към Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), като представител на Асоциацията на игралната индустрия в България. Целта на създадения комитет е да се постигнат по-високи стандарти на устойчивост и социална отговорност в бизнеса в България.

Като първа публична компания в България от игралната индустрия, Телематик Интерактив работи усърдно за внедряването на устойчиви политики в своята работа. Въпреки че ESG принципите не са новост, те стават по-значими във времена, когато потребителите и инвеститорите все повече се ориентират към компании, които активно се стремят към устойчиви бизнес практики. Създаването на ESG комитета е не само декларация за ангажимент към устойчивост и отговорност, но и практическа стъпка към внедряване на конкретни политики и стратегии, които ще насърчат бизнеса в постигането на целите в тези области.

ESG комитетът ще работи за това да информира бизнеса за регулациите и новостите, свързани с устойчивото развитие, да подпомага както големите, така и малките и средните предприятия в тяхната трансформация и ще организира обучения, семинари и инициативи, свързани с ESG практиките.

Гласуването се състоя на 14 декември в централата на организацията, като комитетът бе подкрепен от над 50 представители на различни компании, като „Телематик Интерактив“ се яви от името на Асоциацията на игралната индустрия в България, която е член на КРИБ.

За председател на новата структура единодушно бе избран Боян Томов, управител на „Бранд Медия България“ и собственик на първата в България медийна платформа, която се занимава приоритетно с въпросите, свързани с екологичното, социално и корпоративното управление – ESGnews.bg. Заместник-председатели на комитета ще бъдат София Касидова (Българска банка за развитие), Камелия Славейкова („Шел България“) и Марияна Хамънова („Клийнтех България“).