Телематик Интерактив с награда „Бизнес хонорис кауза“ за принос в спорта и културата

„Телематик Интерактив България АД“ бе награден с приза „Бизнес хонорис кауза“ в категорията „Принос за развитието на спорта и културата“.

На специална церемония общо 12 компании бяха отличени за своите значими социално корпоративни политики и дейности в рамките на националната кампания на „24 часа“, която се организира от медийната група за втора поредна година и цели да награждава компании, променящи средата и обществените нагласи като инвестират в образование, здраве, местни общности, благотворителни каузи, спорт и култура.

Церемонията бе открита от премиера на България акад. Николай Денков. Присъстваха също министърът на образованието проф. Галин Цоков, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, кметът на Златица Стоян Генов, зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова, зам.-министърът на иновациите Мартин Гиков, генералният директор на БЧК проф. Красимир Гигов.

„Първата българска публична компания от игралния сектор стои зад каузи с широко обществено значение, каквито са спонсорството на Българската федерация по художествена гимнастика и любимите на България „златни момичета“, които са олимпийски шампиони от Токио 2021. „Телематик Интерактив“ подпомогна и реализирането на 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика в София, на което родната публика имаше щастието да види как момичетата от новия български ансамбъл стъпват на световния връх и по целия свят започват да говорят за новата ярка звезда – малката голяма Стилияна Николова. Компанията е спонсор и на ПФК „Левски“, обясни водещият на церемонията, представяйки компанията и уточни, че дружеството е подкрепя и редица индивидуални спортисти.

Компанията има за кауза и подпомагането на културата и млади музикални таланти. „Телематик Интерактив“ е сред основните партньори на фондация „Академия Аскеер“, отличаваща постиженията в театралното изкуство.

Дружеството взе жезъла кадуцей, символ на съзидателната сила и мира, който е статуетката на “Бизнес хонорис кауза”, и плакет. „Призът е за социално отговорно предприемачество и чрез него отличаваме добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност и изграждането на работодателска марка“, обясниха организаторите.

Награди взеха още групата “Геотехмин”, Дънди прешъс Металс, „Асарел-Медет“ АД, Българската банка за развитие, Пощенска банка, Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Виваком, Аурубис България, Филип Морис България и Инса Ойл.