Телематик Интерактив България приема оферти за IPO-то си до 18 февруари

Teлeмaтиĸ Интepaĸтив Бългapия пpиeмa оферти зa пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe (ІРО), което е пъpвoтo зa гoдинaтa нa БФБ.

Компанията постави нaчaлo нa пpeдлaгaнeтo нa 14 фeвpyapи, ĸaтo тo щe пpoдължи дo днес – 18-ти февруари. Peзyлтaтитe oт нeгo щe бъдaт oбявeни нa cлeдвaщия paбoтeн дeн, 21 февруари.

При успешно предлагане, акциите ще бъдат регистрирани за търговия на Българската фондова борса.
Избраният метод за класиране на заявките е book building. Инвеститорите могат да подават оферти чрез всеки лицензиран инвестиционен посредник.

Компанията предвижда да увеличи капитала си с 10% чрез емитирането на 400 000 нови акции, като очаква да набере около 20 млн. лв. При наличието на инвеститорски интерес, мажоритарният акционер „Елдорадо корпорейшънс“ АД ще предложи за продажба още до 400 000 съществуващи акции с цел постигането на по-голяма ликвидност.

Заложеният ценови диапазон е между 50 и 75 лева на акция или пазарна оценка на компанията се очаква да достигне между 200 и 300 милиона лева. При успешно пласиране на всички предложени акции свободно-търгувани ще са 18.2% от капитала  и пазарната капитализация на free float се очаква да надхвърли 40 млн. лв.

Компанията обяви плановете си за излизане на борсата в края на миналата година. Според мениджмънта, Телематик Интерактив е достигнал ниво на развитие, когато би представлявала интерес за инвеститорите. Същевременно, допълнително набраните средства ще подпомогнат компанията да продължи бързото си развитие чрез експанзия на нови чужди пазари, като в процес на подготовка е навлизането в Перу.

Компанията увеличава приходите си почти 38 пъти през последните три години като очаква за 2021 г. да достигнат 78 млн. лв. и над 20 млн. лв. нетна печалба, или рентабилност от около 27%. Дружеството е приело дивидентна политика да разпределя не по-малко от 40% от реализираната печалба.

Телематик Интерактив България ЕАД е лицензодържателят на една от най-големите платформи за казино игри и спортни залози в България Palms Bet и е собственик на доставчика на игрално съдържание CT Interactive.