Инвеститори записаха акции на “Телематик Интерактив България” за 16 млн. лв.

Одобрените заявки за закупуване на акции на  “Телематик Интерактив България” са за общо 320 006 броя, което представлява 80% от предложеното количество, съобщават от мениджъра по предлагането ИП „София Интернешънъл Секюритиз“. Ако всички заявени акции бъдат заплатени, компанията ще набере 16 млн. лв. от първичното публично предлагане.

По време на подписката, която бе осъществена между 14 и 18 февруари, са обработени 343 заявки от юридически и физически лица. На базата на подадени лимитирани и пазарни поръчки е определена цена на изпълнение от 50 лв., което съответства на минималната цена по  предлагането.

Компанията предложи 400 000 акции от увеличението на капитала си на първично публично предлагане чрез book building с емисионна цена на акциите между 50 и 75 лв. “Телематик Интерактив България” е лицензиран оператор на хазартни игри онлайн. Компанията оперира на българския пазар под търговската марка ПалмсБет и предлага онлайн слот игри, казино на живо, бинго и игри на маса, както и спортни залози.

“За мен е чест, че много юридически и физически лица решиха да инвестират в бизнеса на “Телематик Интерактив България”, което показва голямо доверие към компанията. Гледаме напред към постигане на набелязания план за затвърждаване на позициите ни на пазара,  както и към международна експанзия и в двата ни вертикала – B2B и B2C,” каза за Forbes България Мило Борисов, основен акционер в компанията.

След регистрацията на емисията, пазарната капитализация на компанията се обаква да бъде около 216 млн. Лв., което ще нареди дружеството сред 20-те най-големи компании на Българска фондова борса.

Това е първото предлагане на акции на основният пазар на Българска фондова борса от почти две години насам. В средата на  2020 г. “Телелинк Бизнес Сървисис Груп” предложи съществуващи акции на инвеститорите, а по-рано същата година “Илевън Кепитъл” направи първично публично предлагане.

През миналата година на пазара за растеж на БФБ BEAM бяха осъществени 7 предлагания на акции, с което компаниите набраха почти 24 млн. лв.

Материалът има аналитичен характер и не е препоръка за покупка или продажба