Водещи финансисти и юристи обсъдиха бъдещето на „Телематик Интерактив“

Водещи лица от сферата на финансите и правото се събраха и обсъдиха перспективите пред първата компания от игралната индустрия, регистрирана на Българската фондова борса – „Телематик Интерактив България“ АД. Това се случи в рамките на Източноевропейската конференция на игралната и развлекателната индустрия (EEGS), която започна на 23 ноември в Интер Експо Център в София.

Модератор на събитието беше главният редактор на Money.bg – Георги Минев. Пред него Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал и бивш вицепремиер, коментира ръста, който се наблюдава при дружеството: „Към момента компанията се оценява на 200 млн. лева, това представлява сериозен растеж, като се вземат под внимание показателите на дружеството от началото на годината. Ако „Телематик“ продължи да се движи с тези темпове, е възможно в бъдеще да станем свидетели на първата българска компания еднорог“.

По време на сесията се отбелязаха предпоставките, които трябва да бъдат налице, за да може дадено дружество да излезе на борсата – „На първо място това е прозрачността, всички крайни собственици трябва да се покажат с лицето, името си и връзките си“, обясни Десислава Панова, председател на Съвета на директорите на „Телематик Интерактив България“ АД. Тя добави още, че задължителен елемент от комуникацията с инвеститорите е компанията да споделя с тях всяка една вътрешна информация, свързана с предстоящи договори и проекти.

Георги Минев обсъди с Лъчезар Петров, изпълнителен директор и член на борда на директорите на „Телематик Интерактив България“ АД, намеренията на дружеството да се превърне във втората българска компания, излезнала на Франкфуртската фондова борса – „Преди да встъпим на някой чужд пазар нашите експерти много внимателно изследват ползите и рисковете от подобен ход. Bзexмe peшeниeтo зa излизaнe нa бopcaтa във Франкфурт, зa дa oбeзпeчим финaнcoвaтa лиĸвиднocт нa ĸoмпaниятa, ĸoeтo yвeличaвa пoтeнциaл зa pacтeж и зa paзшиpявaнe нa дeйнocттa“, заяви Петров.

Сред говорителите бяха Виктор Токушев, основател и управляващ съдружник на “Токушев и Съдружници“ и Светозар Абрашев, старши управляващ партньор на “София Интернешънъл Секюритиз” АД. В края на сесията говорители прогнозираха, че следващата година ще бъде благоприятен период за осъществяването на инвестиции и финансови операции.