Телематик Интерактив България АД се включи в „Българската Коледа“

Първата публична българска компания от игралната индустрия, листната на Българската фондова борса, Телематик Интерактив България АД, се включи в „Българската Коледа“. Благотворителната инициатива, която е под патронажа на президента на Република България, вече 20 години насърчава дарителството и помага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата. Тази година тя е посветена на събирането на средства за закупуване на лекарства за деца с редки генетични заболявания, както и апаратура за болнични заведения.


„За нас като публична компания е важно да подкрепяме благородни каузи в обществото, в което живеем“, обясни Мило Борисов, краен собственик на Телематик Интерактив България АД. „Българската Коледа“ е именно такава инициатива, която обединява обществото ни в името на благородна цел“, допълни той.


През 2022 г. „Българската Коледа“ събра 3 070 000 лева благодарение на активната подкрепа от цялото общество, с които бяха подпомогнати 517 български деца с тежки хронични заболявания, като същевременно осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения.