Palms Bet и БФХГ: Ще позиционираме българската художествена гимнастика на световно ниво

Palms Bet ще подпомага с месечни премии гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика, индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Татяна Воложанина, както и треньорите Весела Димитрова (старши треньор на ансамбъл-жени) и Бранимира Маркова (главен мениджър на НО жени – индивидуално).

Договорът предвижда финансово подпомагане на редица състезания и инициативи, както и изработването на артикули с марката “Златните момичета”. Договорът е за пет години.

Идеите и събитията, които ще организираме ще позиционират българската художествена гимнастика на световно ниво“, заяви президентът на БФХГ Илиана Раева по време на специална прескофнеренция, на която беше представено новоно партньорство с Palms Bet.

СПОРТЕН ТУРНИР С 50 000 лв. НАГРАДЕН ФОНД

Новият ансамбъл е много по-различен от олимпийските шампионки от Токио 2020, споделия още президентът на Федерацията.

Те са много по-различни от предишния ансамбъл. Много ярко изразени индивидуалистки като гимнастички, много талантливи. Работата върви много добре“.

Още в първия ден, в който влязох в залата и отидох да видя ансамбъла – абсолютна тишина, все едно виждам стария ансамбъл. Няма значение кой влиза в залата, само гледат Весела Димитрова в очите, работи се на страхотни обороти, защото имаме нов правилник, който никак не е лек, ансамбълът е нов, правилникът е нов, уредите са нови, сезонът е нов, всичко е ново и се налага много сериозно да се работи”, сподели Илиана Раева.

Президентът на федерацията разкри, че за индивидуалните гимнастички ще има контролно състезание през февруари, на което ще бъдат показани новите съчетания.

Колкото до ансамбъла, треньорът Весела Димитрова все още не възнамерява да показва новите композиции. Първото състезание за момичетата ще бъде през март на Световната купа в Атина.

Цялата пресконференция можете да видите тук: